1. Artilleriafdeling

1. Artilleriafdeling

INGEN TVIVL - INGEN TØVEN

1. ARTILLERIAFDELING ER HÆRENS KNYTNÆVE

1. Artilleriafdeling er en operativ enhed under Hærens 1. Brigade. Det er 1. Artilleriafdeling, der opstiller, uddanner og indsætter ildstøttebatterierne i brigadens kampbataljoner.  1. ARTILLERIAFDELING leverer den taktiske ildstøtte til Brigadens operative enheder. Det er også afdelingens soldater, der leverer styrkebidrag til Hærens indsættelser i Internationale Operationer. Herunder NATO Mission Iraq, KFOR, National Forsvarsplan Letland og Enhanced Forward Presence i Estland.

 

1. Artilleriafdeling

Ingen tvivl, ingen tøven.

1. Artilleriafdeling er en operativ enhed, tilknyttet Hærens 1. Brigade. Det er 1. Artilleriafdeling, der opstiller, uddanner og indsætter ildstøttebatterierne til støtte for brigadens kampbataljoner og derigennem leverer den taktiske ildstøtte til brigadens kamp. Det er blandt andet også afdelingens artillerister, der leverer styrkebidrag til Hærens indsættelser i internationale operationer. I de seneste år har artilleristerne været udsendt til Irak, Kosovo, Letland og Estland. Afdelingens enheder har derudover været indsat i forskellige NATO operationer.

1. Artilleriafdeling

Højteknologisk ildstøtte og moderne doktriner

De tunge ildstøttekapaciteter i 1. Artilleriafdeling omfatter 155mm ATMOS-haubitser, 120mm CARDOM-morterer og – indtil videre – et raketkastersystem. Herudover kan batteriernes JTAC (Joint Terminal Attack Controllers) måludpege og dirigere ildstøtten fra eksempelvis kampfly.

Ud over voldsom effekt i målet, kan ildstøttekapaciteterne levere røg og lys til understøttelse af kampenhedernes bevægelse. Effektiv ildstøtte er en forudsætning for den taktiske bevægelse på landjorden, hvor doktrinen for moderne ildstøtte bygger på hastighed og mobilitet, hvilket afdelingens kapaciteter er skræddersyede til at understøtte.

1. Artilleriafdeling

Tre ildstøttebatterier

1. Artilleriafdeling er en brigadeartilleriafdeling og spiller en afgørende rolle i brigadens gennemførsel af ild og bevægelse. Afdelingen er taktisk opstillet med tre identiske ildstøttebatterier og en stabsdeling.

Hvert ildstøttebatteri er organiseret, så det kan støtte kampbataljonerne og bruges med en selvkørende haubitser og en morterdeling. Stabsdelingen opstiller afdelingens føringsinstallation, som er integreret i brigaden.

1. Artilleriafdeling omfatter disse tre ildstøttebatterier;

1. Fløjbatteriet, 2. Nybølbatteriet, 3. Batteri Bardenfleth.

1. Artilleriafdeling

Moderne ildstøttekapaciteter

På den moderne kampplads er hastighed og mobilitet afgørende faktorer for operationens succes. Med ildstøttebatteriernes moderne og slagkraftige materiel kan vi levere den ønskede effekt til støtte for de landbaserede frontenheder.

Professionel artillerist på Oksbøl Kaserne

Vi har en bred vifte af forskellige jobs på Oksbøl Kaserne, inden for alle personelgrupper.

1. Artilleriafdeling

OKSBØL KASERNE – DANMARKS SMUKKEST BELIGGENDE GARNISON.

1. Artilleriafdeling

Åben Hede

Kom HELT tæt på Hærens moderne kapaciteter og slagkraftige materiel.
1. Artilleriafdeling

Mød vores soldater

Bliv inspireret af vores soldater.