Oksbøl Kaserne

Oksbøl Kaserne - Danmarks smukkest beliggende garnison.

Oksbøl Garnison - En moderne arbejdsplads i historiske rammer

OKSBØL KASERNE blev oprettet som Oksbøl Lejren i 1929 i forbindelse med Statens køb af Kallesmærsk Hede. 90 år senere, i 2019 blev lejren omdøbt til Oksbøl Kaserne i forbindelse med genoprettelsen af Danske Artilleriregiment.

Oksbøl Kaserne

Oksbøl Kaserne

Oksbøl Kaserne kan trække sin historie tilbage til 1929, hvor Hæren etablerede lejren i forbindelse med oprettelsen af skydeterrænet på Kallesmærsk Hede.

Lejren har levet en omtumlet tilværelse, blandt andet som garnison for de tyske værnemagtstropper under besættelsen og senere som flygtningelejr for ca 35.000 østpreussiske flygtninge i forbindelse med afslutningen på 2 Verdenskrig.

I 2019 med re-etableringen af Danske Artilleriregiment og konsolideringen af ildstøttevåbnet som kapacitet i Hæren, blev Oksbøl Lejren omdannet til Oksbøl Kaserne.

I dag foregår der omfattende byggeprojekter på kasernen, der skal fremtidssikre garnisonen i forhold til øget personel og nye materielanskaffelser.

 

Oksbøl Kaserne

En moderne garnison

Udover Danske Artilleriregiment er Oksbøl Kaserne garnison for flere af Forsvarets myndigheder og enheder. Det er Forsvarets Ejendomsstyrelse og SKYOKS, der varetager kasernevagten og driver Oksbøl Skyde- & Øvelsesterræn.

Forsvarets Vedligeholdelsestjeneste driver vores garnisonsværksted og Trænregimentet har et drivmiddelkompagni garnisoneret hos os.

Oksbøl Kaserne og vores omgivende terræn lægger årligt faciliteter til et stort antal besøgende enheder, når der skal gennemføres skarpskydninger og større øvelser.

Moderne faciliteter i historiske rammer

Det er ikke tilfældigt, at Soldaternes Mindesten fra Helmandprovinsen i Afghanistan er placeret midt i Oksbøl Kaserne. Da Forsvaret hjemtog ISAF missionen, var det helt naturligt, at soldaternes egen mindesten blev transporteret med tilbage til Danmark og placeret ved Fåresøens bred.

Som professionel soldat i Hæren vil man flere gange i sin karriere komme forbi Oksbøl Skyde- & Øvelsesterræn og dermed kan vi fastholde erindringen om de kammerater, vi mistede derude.

Oksbøl Kaserne

Oksbøl Kaserne – Danmarks smukkest beliggende garnison.

Oksbøl Kaserne

Mød vores soldater

Oksbøl Kaserne

Bliv Artillerist