Professionel artillerist

Professionel Artillerist

Som professionel artillerist arbejder du med state of the art inden for moderne ildstøtte materiel.

Vi uddanner dig hele vejen fra Værnepligtig til Professionel Soldat

Som artillerist er du professionel soldat, med alt, hvad det indebærer. Som artillerist på Oksbøl Kaserne, bliver du først og fremmest en del af et stærkt fællesskab. Du får lov til at arbejde med de tungeste og mest slagkraftige våbenplatforme på kamppladsen. Og du får nogle oplevelser, du kan tage med dig resten af livet.

Professionel artillerist

Effekt i målet

Som professionel artillerist bidrager du til at levere effekt i målet med det mest moderne materiel inden for moderne ildstøtte. Vi arbejder med 120mm CARDOM 10 tung morter og 155mm ATMOS haubits. Begge er integreret i moderne digitale ildledelsessystemer, der gør vejen fra påkald om ildstøtte til første lag går, meget, meget kort. Vores doktrin beror på hastighed og præcision, hvilket stiller store krav til den enkelte artillerist.

Som artillerist får du en specialiseret uddannelse på vores våbenplatforme.

Som færdiguddannet vil du indgå i stående styrke under 1 Brigade.

Professionel artillerist

Krav til ansøgere

At være professionel artillerist i stående styrke, er ikke for hvem som helst. Vi stiller nogle krav. Ikke alle lever op til disse krav, men du kan selv gøre meget for at forberede dig.

  • Du skal kunne bestå Forsvarets Fysiske Basiskrav
  • Du skal have aftjent din værnepligt, med minimumskarakteren B2
  • Du skal kunne sikkerhedsgodkendes.
  • Du skal leve op til Forsvarets helbredskrav.
Se træningsprogram
Professionel artillerist

KONSTABELGRUNDUDDANNELSEN

På vores nye konstabelgrunduddannelse kan du blive uddannet som professionel soldat uden foregående værnepligt. Her bliver du ansat på en elevaftale med Forsvaret. Du lærer både det helt grundlæggende soldaterhåndværk, og specialiseres samtidig målrettet til at være en effektiv og veluddannet artillerist.

Drømmer du om en fysisk udfordrende hverdag med internationale opgaver, et stærkt kammeratskab og det nyeste materiel? Så kan du blive soldat på kun 9 måneder, og herefter blive en del af en professionel styrke.

Du bliver uddannet til en kompetent, professionel soldat, med alt hvad det i dag indebærer af samarbejdsevner, målrettethed, færdigheder og gåpåmodet til at tage initiativ og ansvar.

Læs mere her;

https://karriere.forsvaret.dk/uddannelse/haeren/Konstabel_ved_Danske_Artilleriregiment/

 

Hvad kan du forvente

Som konstabel i artilleriet bliver du uddannet på mortersystemer, kanonsystemer, moderne navigationsmateriel eller som kører på nye moderne, pansrede hjulkøretøjer. Du indgår i en stående reaktionsstyrkeenhed – en del af NATO’s reaktionsstyrker – og du indgår i enheder, der skal udsendes til et missionsområde.

Så hvis du vil have en fremtid, hvor du bliver uddannet til en kompetent, professionel soldat, og hvor du skal samarbejde med andre konstabler, befalingsmænd og officerer med henblik på at få en artillerienhed til at virke på internationalt niveau, så er en uddannelse som konstabel i artilleriet noget for dig.

Professionel artillerist